Thursday, May 23, 2013

Onur'lu ve Zengin Trabzonspor


Trabzonspor ölü bir sezonda eline geçirmiş olduğu şansı Tolunay hocamızın ve bir kaç oyuncumuzun büyük katkısı ile tepti.  Burada uzun uzun maç analizi yazmaya gerek yok.  Maça çıkardığı 11’den sezon bitmeden kadrodan sildiği yıldızlara kadar çok şey var söylenecek.  Üstüne birde Tolunay hocamızın kafa olarak İstanbul sistemine sempatisi ve ezikliği sebebi eklenince bu kupayı almak sadece bir oyuncunun şansa yaptığı bir gole kalacaktı.  Her zaman o kadar şanslı olamazsın. Hele karşında düzenin en kıdemlisi varsa bu mümkün olmaz.

Bu çürümüz sistemi Şenol Güneş’in süper kadrosu yıkamadı ki Tolunay hoca yıkabilsin.  Malesef Trabzonspor Türk futbolunun hayali marka değeri için feda edilmiştir.  Kazanılmış hakların verilmemesi ve bariz suç işlemişlerin cezalandırılmaması bu camiayı hayata küstürdü.  Bunu değiştirecek ne bir başkan var ne de bir kadro.  82 helal puan ile ulaşamadığını bundan sonra alman mükün değil çünki Trabzonspor’da oynayan tüm futbolcuların kafasının arkasında hep bu haksızlık kalacaktır.  İsterseniz yepyeni oyuncular transfer edin bu değişmez çünki açıkça çalınan emeği Fenerbahçe’liler bile biliyor ve kabul ediyor.  Trabzonspor’un tekrar canlanabilmesi için kupanın gelmesinden çok suçluların cezasını çekmesi gerekiyor. Adalet gelmediği sürece ne Türk futbolu bu çöküşten çikabilir ne de Trabzonspor eski günlerine dönebilir.

Son lafımda camiaya.  Ne kadar konuşmayı bilmezse bilmesin, 1 Lig Şapiyonluğu, 1 Kupa Şampiyonluğu, ve bir Süper Kupa kazanmış başkanına 3 Temmuz sürecinde sahip çıkmamıştır.  Gerek siyasi gerek ekonomik olarak sindirilmiştir.  Taraftar olarak uyanılamamış ve ortak tepki verilememiştir.  Çok hata yapmış ama kesinlikle hakettiği desteği görmemiş Sadri Şener’de pes ettirilmiş ve amaca ulaşılmıştır.  Şimdi sıra tümden yıkıma gelmiştir.  Bu yıkımda siyaset ve derin devlet eli ile ortaya çıkarılan başkan adayları ile sağlanacaktır.  Taraftarın gösteremediği birliği Trabzonspor delegelerinin gösterebileceği konusunda pek ümitli değilim.  Medyanın güçlü diye öne sürdüğü adayların hemen hepsi, 3 Temmuz sürecinin siyaset ve derin yönünün olmadığını beyan ederek bu hak mücadelesinin de sona ereceği sinyalini vermişlerdir.

Trabzonspor eğer kendine gelmek istiyorsa, eski inancına geri dönmesi gerekiyor. Sahada mücadele eden futbolcusu da teknik adamı da karşılarında adil bir sistemin olmadığını bilerek bunu yıkmaya baş koyması ile mümkündür. Aynı  1461 Trabzon takımı gibi sonuç ne olursa olsun, hem saha içindekileri hemde saha dışındakileri yenmeyi kafalarının içine yazmaları gerekiyor. Bu olmadıktan sonra Ronaldo’yu getirsen seni şampiyon yapmazlar ve güçlenmeni istemezler.  Bunu anlamak icin 200 sayfalık tape’nin sadece 2 sayfasını okumanız yeter.

Herşeye rağmen içimizdeki Trabzonspor sevgisi eksilmemeli.  Bu takıma kazandığı kupalar için gönül vermedi Trabzonspor taraftarı.  Trabzonspor taraftarı takımının adil olmayan düzeni yıkan o devrimci ruha gönül verdi.  Bu bilinci kaybetmeden mücadeleye devam edilmelidir. Yılmak bu devrimi gerçekleştiren efsanelere büyük haksızlık olur. 
Trabzonspor’un temsil ettiği kupalar değil bu ONUR’lu ZENGİN duruştu. Bu duruş sebebi ile Dünya’nın her yerinde kendisini gösteriyor.  En son olarak geçen hafta sonu Bordo Mavi formalarımız ile katıldığımız New York Türk yürüyüşü sırasında bunu bizzat yaşadım.  Türk yürüyüşü bittikten sonra kızlarım ve benim üzerimdeki Bordo Mavi’li formaları gören tam 7 New York’lu selam verdi. Bunların 5 tanesi “Bize Her Yer Trabzon” diye bağıran bisikleri ile insan taşıyan Türk gençlerinin olması ise sözün bittiği yerdi.  Hele kan ter içinde bisikleti ile insan taşıyan Türk gencinin “abi Bize Her Yer Trabzon değil mi” diye bağırması gözümden boşalan iki damla yaş ve boğazımın düğümlenmesi.  Bunlar normal diyebilirsiniz, bu kişiler Trabzonspor’lu da diyebilirsiniz fakat bu insanlar haricinde bize selam veren diğer 4 New York’luyu nasıl açıklayacaksınız. Hele birisinin gözündeki utanma hiç gözümden kaçmadı ama bir çetenin yaptıgını ona yükleyemezdim.  Sonuçta o da iki renge sevdalanmış. Yöneticisi yanlış işler yapmış o utancını yaşıyor.  Onun adına da çok üzüldüm.  Sonuçta 2010-201 Şampiyonluk kupasını vermediler ama fiili olarak Trabzonspor bütün sporseverlerin gözünde o kupanın sahibi.
İçinizdeki futbol sevgisinin ölmemesi dileğiyle sevgiyle kalın. 

No comments:

Post a Comment