Tuesday, May 7, 2013

Trabzonspor Başkanı İçin Kırmızı Çizgiler


Trabzonspor  camiasında bir anlık kızgınlık sonucu alınan kongre kararının verdiği uyuşukluk kongre günü yaklaştıkça yerini heyecan bırakmaya başladı.  Bu heyecan o kadar arttı ki şimdi adaylar ve destekçileri arasında karalama kampanyaları başlatıldı.  Adaylardan birisi AKP tarafından yollanmış, bir diğerinin danışmanı Galatasaraylıymış, diğeri her kongre de aday oluyormuş, en sonuncusunu da kimse tanımıyormuş, vesaire vesaire.

Ülke olarak hep böyle olduk. Hep kişilerin neler yapabileceğine değil neler yapamayacağına odaklandık. Her zaman ileride ne yapacağına değil geçmişte ne yaptıklarına saplanıp kaldık.  Artık bu kafa değişmeli ve insanımıza güvenmeyi ögrenmeli ve sistemimizi sağlam kurmalıyız. Trabzonspor camiasının devrimci ruhu inşaallah bu kongrede bu mantığı yıkıp adil ve seviyeli bir kongrenin nasıl yapılacağını spor dünyasına gösterecektir.  Sayın Sadri Şener’in “kimse aday olmaz” diyerek aldığı ve şimdi dönemediği kongre kararı Trabzonspor’u ileriye doğru bir adım attıracak gibi görünüyor.  Bunu söylerken bir adayın başkan olacağını tahmin yada temenni ettiğimden değil ortaya çıkan adayların hemen hepsinin iyi hazırlanarak kongreye geleceği gerçeğidir.  Tüm başkan adayları ya kendileri güçlü yada kadroları güçlü olarak seçime hazırlanıyorlar.  Bizlere düşen bütün başkan adaylarını dinleyip anlamaya çalışmak ve karalama kampanyalarına kanmamaktır.  Trabzonspor başkanlığı basit bir olgu değildir. Bu sebeple bu yola baş koyan bütün ciddi başkan adaylarına saygı duyulmalıdır.

Bu sebeple, Trabzonspor taraftarı ve kongre üyeleri başkan adayları hakkındaki dedikodulara değil onların neler önerdiğine bakmaları gerekmektedir.  Bütün adayların seçim bildirilerini okuyup anlayıp ona göre karar vermelidirler.  Oylarını siyasi yada yöresel bir gurubun esiri yapmamalı ve özgür iradeleri ile Trabzonspor için kullanmalıdırlar.  Bu konuda, Trabzonspor taraftarının akli temsilcisi olan TAYFA gurubu çok daha yaratıcı bir yol secmiş.  Herhangi bir başkan için destek açıklamak yerine, Trabzonspor başkanında aranması gereken özellikleri bir “SEÇME BİLDİRİSİ” olarak yayınlamış.  Işte size TAYFA’nın Trabzonspor başkanında olması gereken özellikleri, bir nevi kırmızı çizgileri, sıraladığı seçme bildirisi:

TAYFA SEÇME BİLDİRİSİ [1, 2]
1.    3 Temmuz sonrası yaşanan şike sürecinde aktif olarak Trabzonspor’un haklarını savunmuş olmak yada bugün 2010 - 2011 Şampiyonluğunun peşini bırakmayacağını gösterir somut çalışmalar yapmak

2. Hiçbir siyasi güç yada odak ile göbek bağı olmamak ve hep dik durmak.

3. Sistem ile kavgayı sadece Trabzonspor değerleri üzerinden yapmak.

4. Mali açıdan kulübü tamamen şeffaf yapmak ve her türlü maddi konuyu umuma açıklamak.

5. Trabzonspor kulübü ve Trabzonspor’un Trabzon’dan yönetilmesini sağlamak ve taraftar yoğunluğunun olduğu diğer iller, özellikle İstanbul için somut plan yapmış olmak

6. Listesini yaparken belli guruplara değilde kişilerin erkillerine bakmak

7. Şike ve teşvik işleri ile uzaktan ve yakından ilişkide olmuş teknik adam, futbolcu ve yöneticilerden uzak durulacağı beyanını vermiş olmak ve bunu listesi ile ispatlamak.

8. Bütün camianın katılabileceği bir proje bankası oluşturabilmek.

9. Trabzonspor AŞ ve Trabzonspor kulübünün modern anlamda profesyonel olarak yönetilmesi için alt yapı çalışması yapmış olmak.

10. Kurumsallaşmayı ileri götürürken kulübün tarihsel değerlerine zarar verebilecek yaklaşımlardan uzak durmak.

11. Kulübün marka değerinin fakında olup futbolun ekonomik pastasından hakkını alabilmek için çalışma yapmış olmak.

12. Trabzonspor futbol takımının alt yapısını çağdaş Dünya kulüplerini örnek alıp yöre kültürü ile harmanlayıp bir Trabzonspor modeli oluşturmak için çalışma yapmak.

13. Yabancı oyuncuların kente uyum sağlayabilmesi ve rahat yaşayabilecekleri ortamı hazırlayacak projelerinin olması: İngilizce eğitim yapan eğitim kurumları kurmak gibi.

14. Trabzonspor markasının değerini arttırabilecek marka değerine sahip olmak yada bu markanın ağırlığını taşıyabilecek karizmaya sahip olmak.

15. Trabzonspor taraftarı nitelikli iletişimde olmak ve bu gücü takım lehine kullanıp taraftar projeleri ile kulübü güçlendirmek.

Sevgiyle kalın

[1] Tayfa Facebook Sayfası: http://www.facebook.com/www.tayfa.org
[2] Tayfa Websitesi:  http://www.tayfa.org/

No comments:

Post a Comment